Днес честваме Националния празник на България 3 март. По

...
            Днес честваме Националния празник на България 3 март. По
Коментари Харесай

Иво Пазарджиев: Нека обичаме България, защото тя е наша единствена роднина

            Днес честваме Националния празник на България 3 март. По този мотив ръководителя на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев се обърна към русенци и целия български народ:

„ Днес се навършват 144 години от подписването на Санстефанския кротичък контракт. Всъщност това е последният интернационален контракт, който сплотява българите и който не разделя земите ни. Санстефанският контракт сплотява един етнос, един народ, и не раздира землището на България. Не разделя майки от децата им, не разделя фамилии с граници!

Неслучайно 3 март е определен за Национален празник на България всред многото бележити дати, които честваме. 3 март е вярата на освободения български народ за обединяване и за общо бъдеще. На този ден би следвало да бъдат обединени и други нации, и други етноси, каквито са братските украински и съветски народ, които нееднократно са се борели един до друг за Свободата на нашата страна.

И до момента в който нелепостта и нервността господстват над политиците…, то нееднократно сме ставали очевидци на образци, когато приятелски нации са били изкуствено разделяни, от което страдат всички останали.

Иска ми се на този ден да си пожелаем да имаме вяра и да почитаме повече нашата страна и да не трансформираме говоренето срещу България в национална линия “.

Поздравлението на ръководителя на Общинския съвет Иво Пазарджиев приключи с апел да помним предишното си, с цел да можем още по-успешно да градим своето бъдеще и да обичаме България, тъй като „ тя е наша единствена родственик “.

Празникът в Русе мина с празнично шествие по центъра на града и продължи с публична гала пред Паметника на Свободата, където бяха положени венци и цветя.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР